Liefde, hoe voelt dat?
20 maart 2021 
5 min. leestijd

Liefde, hoe voelt dat?

Liefde voelen, hoe doe je dat? Jarenlang ben ik op zoek geweest naar dat gevoel. Ik had geen idee wat liefde echt betekende en hoe het moest voelen.

Ik had (en heb) liefde voor mijn dieren, intens! Alleen de verbinding die ik met dieren voelde, voelde ik niet met mensen, zelfs niet met de mensen die me dierbaar waren. Ik weet nu, ik had ook geen verbinding met mezelf.

EigenliefdeLiefde bedenken

Ik DACHT wel dat ik mezelf liefhad en de mensen om mij heen maar achteraf gezien kwam dit vooral uit mijn hoofd. Ik deed vooral heel erg mijn best om van  mezelf en de mensen om me heen te houden. Maar echt voelen en de verbinding  vanuit mijn te hart VOELEN kreeg ik niet voor elkaar. Hoe vaak ik ook voor de spiegel stond en zei dat ik van mezelf hield. Het kwam niet binnen.

Onzekerheid en schaamte

Het maakte me onzeker. Ik dacht dat er iets mis met me was. Het frustreerde me dat ik die verbinding niet voelde en ik deelde dit met niemand, omdat ik me er ook voor schaamde. Doordat ik (onbewust) mijn onzekerheid hierover wegdrukte ben ik me groter gaan voordoen dan dat ik me voelde. Niemand wist dat ik onzeker was. Ik kan je vertellen, ik had het zo erg weggedrukt, dat ik zelf vaak niet eens wist dat ik onzeker was. Maar innerlijk gebeurde er veel in mij. Ik werd flink gefrustreerd. Want hoe ik ook mijn best deed, ik kreeg niet de resultaten die ik graag wilde.

Niet meer leven vanuit boosheid

Uiteindelijk kon ik niet meer. Doordat ik mezelf altijd groot hield, altijd doorging en mijn best deed vanuit een angst waar ik me toen nog niet bewust van was, klapte ik op een gegeven moment in elkaar. In die periode dat ik een burn-out kreeg kwam er op een dag (ik zal het nooit meer vergeten) de zin bij me binnen: “Ik wil niet meer leven vanuit boosheid (want dat had de frustratie met me gedaan, ik was vaak heel erg boos) maar ik wil leven vanuit liefde!” 

Liefde

Die zin kwam zo diep bij mij binnen dat ik wist dat ik hier iets mee moest doen. Ik wist alleen nog niet precies wat de bedoeling was, maar ik besloot vanaf dat moment vanuit liefde te leven. Ook al wist ik niet HOE!  Ik had mijn BESLUIT genomen. Ik heb mijn pad gelopen en ben de mensen tegengekomen die mij hebben kunnen begeleiden naar precies datgene wat mijn hart nodig had. (daarvoor had ik ook hulp gevraagd maar kreeg toen nog niet de mensen die mij in dit helingsproces konden ondersteunen, ook dat frustreerde me, want ik zocht wel naar hulp)

Liefde vanuit het hart

Nu – vijftien jaar later – weet ik waar de sleutel ligt om vanuit het diepste van je hart compassie en liefde voor anderen te voelen en daarmee ook voor jezelf. Het mooie is dat het volledig in jezelf ligt, heel erg dichtbij dus. Voor mij is het een gevecht geweest om echt onvoorwaardelijk van mezelf te leren houden met al mijn min- en pluspunten. Doordat ik nu weet dat veel mensen hier last van hebben, wil ik mijn verhaal delen omdat ik weet hoe schaamte en onzekerheid je in het donker kan zetten.

Pad van Eigenliefde

DANKBAAR ben ik dat ik mijn pad van Eigenliefde heb bewandeld. In mijn ontdekkingstocht, met al mijn geworstel, heb ik de antwoorden gekregen. Het is niet altijdVertrouwen en eigenliefde even makkelijk geweest maar achteraf gezien zeker de moeite waard. De liefde die ik BEN, heb ik geleerd te VOELEN. En dat gun ik jou ook! We zijn namelijk allemaal LIEFDE.

Liefde is Vertrouwen

Omdat ik weet dat er een weg is van veel minder geworstel deel ik zo graag mijn kennis en ervaring zodat meer mensen die onvoorwaardelijke liefde gaan voelen. In deze liefde zit vertrouwen. Zodra je dit voelt heb je geen last meer van mentaal geworstel maar voel je in al je cellen dat jij precies goed bent. Ik  ben ervan overtuigd dat iedereen bij deze liefde kan komen. Als je bereid bent om tijd en aandacht aan jezelf te besteden. Het leven heeft haar ups en downs en mijn hoop voor iedereen is dat je de liefde vanuit je hart gaat voelen zodat je ook weet dat je nooit alleen bent en kan vertrouwen op anderen en je eigen krachten.

Ook jij mag dit gaan voelen, zodat je vanuit (zelf)vertrouwen de uitdagingen van het leven aankunt.

Hét online programma – pad van Eigenliefde

Daarom heb ik het pad van Eigenliefde ontwikkeld. Dit is een uniek onlineprogramma waarin ik je meeneem naar jouw kern, naar wie jij BENT en wilt ZIJN. Jij gaat vanuit het diepste van je hart  en Zijn VOELEN dat je precies goed bent met alles wat er nu is. Om vandaaruit keuzes te maken die jou helpen om vol vreugde te gaan leven zonder al dat geworstel.

Pad van EigenliefdeAl mijn kennis en ervaring van de afgelopen vijftien jaar heb ik in dit programma gestopt. Dit pad is geschikt voor iedereen die wil groeien in dit leven, omdat (eigen)liefde geen grenzen kent.

Mooi Bijzonder mens! Ik gun je de WERELD! De keuze is aan jou!

Wil jij ook voelen wat ik nu voel? De onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en ook voor de mensen die je liefhebt? En zelfs voor mensen die je niet liefhebt, maar wel in je omgeving zijn?

Verspil je tijd niet! Je hebt maar één leven!

Het hoeft geen vijftien jaar te duren zoals bij mij! Juist door alles wat ik geef, kun jij sneller gaan. Laat mij je begeleiden naar het onvoorwaardelijke vertrouwen in jezelf! Je bent PRECIES GOED, zoals je bent! Je mag het gaan voelen in al je cellen!

Het is echt mogelijk! Terwijl ik dit schrijf, rollen de tranen over mijn wangen. Niet van verdriet, maar van intens GELUK dat ik dit verhaal zonder schaamte met jou durf te delen. Ik ken de andere kant van de medaille en ik ben juist megatrots op mezelf dat ik op dit punt ben gekomen.

Dat gun ik iedereen!

Dank je wel dat je mijn verhaal helemaal hebt uitgelezen. Voel je dat dit verhaal met jou resoneert en ben je benieuwd naar het unieke onlineprogramma “Het pad van Eigenliefde”? Kijk dan op deze pagina https://padvaneigenliefde.nl/ 

Van hart tot hart,

Brigitte Rijmers
www.padvaneigenliefde.nl

Wil je meer over mij weten?
Lees dan hier mijn verhaal.

 

 

 

Over de schrijver
Je bent precies goed! Dat is mijn missie! Jou te laten voelen dat je precies goed bent op dit moment. Ook al vindt je nog dat er zoveel mag veranderen in jezelf of heb je dromen over wie je wilt zijn. Misschien weet je het wel en kan je jezelf positief denken maar VOEL je het niet. Of misschien ben je nog niet zover en heb je regelmatig alleen maar negatieve gedachten over jezelf. Ik snap je! Ik ben jou geweest. Ik ben niet alleen expert maar ook ervaringsdeskundige. Hi, leuk om kennis met je te maken. ik ben Brigitte Rijmers, holistisch therapeut en EFT specialist. (Emotional Freedom Technique). Wie ben jij? Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen