Eigenliefde is als zuurstof
20 januari 2021 
4 min. leestijd

Eigenliefde is als zuurstof

Toen ik voelde wat ik niet meer wilde, ben ik mijn pad gaan lopen naar wat ik wel wilde.

Vijftien jaar geleden op een middag ervaarde ik opeens heel sterk: ik wil niet meer leven vanuit boosheid, ik wil leven vanuit liefde. Ondanks dat ik niet wist wat ik hier nu precies mee bedoelde, voelde ik in elke vezel in mijn lichaam dat dit was wat ik wilde. Eerlijk gezegd wist ik niet eens wat liefde precies was. Hoe zag dat eruit? Hoe moest dat voelen? Ik had geen idee. Ja, liefde voor dieren, die kon ik voelen maar dat was dan ook alles wat ik me erbij voor kon stellen.

Betekenis van Liefde

LiefdeIk had zo’n enorme behoefte om liefde te voelen voor mijn eigen soortgenoten. Ik wist echt niet wat ik me daarbij voor moest stellen. Ik wist niet eens wat liefde voor mezelf nu echt betekende. Ik dacht wel dat ik van mezelf hield en vertelde het mezelf ook regelmatig in de spiegel, maar het kwam niet binnen. Net zo min als de liefde voor de mensen om mij heen. Ik schaamde me er eigenlijk ook voor en voelde tegelijkertijd wanhoop.

Eerlijk? Om dit nu met je te delen voelt best wel kwetsbaar. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben en omdat ik weet dat het anders kan, deel ik het toch met je.

Alles begint bij een besluit

Mijn gedachte van die middag was zo sterk, dat ik het besluit nam om op zoek te gaan naar hoe liefde kon voelen, wat liefde nu eigenlijk in essentie betekende.

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb mijn antwoorden gevonden! Ik weet en voel nu wat echte liefde is. Ware liefde zit in je hart. Door alle lagen van pijn en overtuigingen vind je onvoorwaardelijke liefde. Liefde zoals het bedoeld is. De plek waar vertrouwen zit en geen oordeel leeft.

Als het hoofd het overneemt

Als je veel pijn hebt ervaren, bescherm je automatisch je hart. Dat is heel nuttig, vooral als je klein bent. Op een gegeven moment kan dit beschermingsmechanisme je in de weg gaan zitten. Het kan zijn dat je het denken niet meer stop kunt zetten en dat vooral negatieve gedachten de overhand nemen.

Onvoorwaardelijke liefde

Het gevolg kan zijn dat alle positieve gevoelens vlak worden en onvoorwaardelijke liefde bijna alleen nog mogelijk is voor je kind of je dier. Voor jezelf of de mensen om je heen kun je steeds vaker in een oordeel schieten. Je zit niet lekker in je vel, je energie wordt minder en je geniet steeds minder van alles. Door schuldgevoel zakt de liefde die je voor jezelf dacht te hebben ver onder nul.

Moed en Nieuwsgierigheid

Als je moed hebt, nieuwsgierig bent of het zat bent om te worstelen in je leven, dan kun je jezelf een enorm groot cadeau geven door te besluiten om het pad van Eigenliefde te gaan volgen. Eigenliefde hoort bij de liefde. Eigenliefde zorgt voor verbinding in jezelf en met de mensen om je heen. Deze liefde geeft vertrouwen, kracht, rust en enorm veel levensenergie!

Waarom is Eigenliefde zo belangrijk?

EigenliefdeEigenliefde is als het zuurstofmasker in het vliegtuig. Zonder eigenliefde zal je de zorg voor een ander nooit lang kunnen volhouden. Dan gaat het altijd ten koste van iets. Plezier in het leven, genieten van de dingen die je doet, het zal allemaal steeds minder en oppervlakkiger worden, als je geen tijd aan jezelf gaat besteden. Je negatieve gedachten worden alleen maar erger waardoor de kans op verlies van dierbaren groter wordt. Je zal steeds vaker over je eigen grenzen heen gaan (meestal zonder dat je dit zelf opmerkt). Een burn-out ligt op de loer doordat je alleen nog maar je best doet voor een ander.

Eigenliefde is als brandstof voor het leven

Door eigenliefde te VOELEN vanuit je hart en niet alleen maar te DENKEN dat je van jezelf houdt, zul je meer gaan genieten. Je krijgt je levensenergie weer terug! Negatieve gedachten, oordelen, oude overtuigingen, angsten, ze transformeren zodra je die beschermlagen afpelt die voor je hart zijn gaan zitten. Eigenliefde

Ik heb geleerd wat ervoor nodig is. Ik heb het pad van Eigenliefde bewandeld en bewandel het nog steeds, maar nu op een nieuw bewustzijnsniveau. Daardoor voelt het leven als een groot en mooi avontuur.

(Eigen)Liefde vanuit het hart kent geen angst

Eigenliefde start in het hoofd en door alle lagen heen baant ze haar weg naar het hart als je haar de kans geeft. Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen liefde te laten voelen vanuit hun hart. Het hart waar geen oordeel heerst, het hart waar geen angst leeft, het hart dat jou ten diepste kan laten voelen en de moed geeft die je nu nog niet voor mogelijk houdt!

Volg het pad van Eigenliefde

Merk jij dat je je nog steeds ongemakkelijk kunt voelen in het bijzijn van anderen? Dat je niet zegt wat je wilt zeggen of dat onzekerheid je kan overweldigen waardoor je je minder voelt dan de ander? Merk je dat je nog steeds je grenzen niet kunt aangeven en zeg je hierdoor te vaak “Ja”, terwijl je agenda vol loopt?

De sleutel tot al je problemen ligt in Eigenliefde. Misschien weet je dit ook wel maar weet je niet HOE je dit voor elkaar moet krijgen.
Misschien heb je al zoveel geprobeerd maar voel je het nog steeds niet en maakt dit je onzeker.
Ik ben jou geweest!

Kijk op de pagina van het pad van Eigenliefde en reserveer je plek als de tekst met je resoneert.
www.padvaneigenliefde.n

Van hart tot hart,
Brigitte
www.padvaneigenliefde.nl

Over de schrijver
Je bent precies goed! Dat is mijn missie! Jou te laten voelen dat je precies goed bent op dit moment. Ook al vindt je nog dat er zoveel mag veranderen in jezelf of heb je dromen over wie je wilt zijn. Misschien weet je het wel en kan je jezelf positief denken maar VOEL je het niet. Of misschien ben je nog niet zover en heb je regelmatig alleen maar negatieve gedachten over jezelf. Ik snap je! Ik ben jou geweest. Ik ben niet alleen expert maar ook ervaringsdeskundige. Hi, leuk om kennis met je te maken. ik ben Brigitte Rijmers, holistisch therapeut en EFT specialist. (Emotional Freedom Technique). Wie ben jij? Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen