Hoe stoer doe jij je voor?
05 april 2021 
3 min. leestijd

Hoe stoer doe jij je voor?

Gisteren toen ik voor de tweede maal over een stoepje viel tijdens onze gezellige paastocht, besefte ik me ineens dat ik me niet meer stoer aan het gedragen was.

Ik had pijn en dat mocht er zijn. Ondanks dat er meteen grapjes gemaakt werden, liet ik weten dat ik dit niet op prijs stelde want ik had echt pijn. Toen ik dit deelde was er ook meteen compassie en werd ik ondersteund.

Schaamte en pijn

pijnDit was voor mij zooo’n ander gedrag en gevoel als dat ik van mezelf gewend was vanuit het verleden. Eerder zou ik me groter voordoen als dat ik me voelde en me sterk maken. En zeggen dat het allemaal wel mee viel. En zelfs meelachen terwijl dit niet zo voelde. Puur omdat ik me zou schamen voor mijn pijn of niet tot last zou willen zijn.

Bevrijding

Nu voelde ik dat ik anders met mezelf om mocht gaan. Ik had tenslotte wel pijn. Zo mooi hoe ik nu zonder schaamte, zonder bezwaard gevoel, zonder angst om tot last te zijn, goed voor mezelf kon zorgen door aan te geven dat het even niet ging. Dit voelde bevrijdend!

Soms hebben we gewoon pijn.

Alleen de stoere onder ons doen vaak een masker op en gaan door. Hoeveel pijn er ook innerlijk is. Of dit nu lichamelijk, geestelijk of emotioneel is. Vaak laten we niet merken hoe iets ons heeft geraakt.

Zo was ik ook. Ik weet nu hoe dit komt. Oude (vaak onbewuste) angsten en overtuigingen kunnen ons er van weerhouden om te delen wat we echt van binnen voelen. Soms weten we het zelf niet eens meer omdat we de verbinding met onszelf zijn kwijtgeraakt. We hebben ons al zolang stoer voor gedaan, dat we niet meer weten hoe het anders kan.

Groter maken dan je je voelt, verdooft.

We gaan ons groter voordoen als dat we ons van binnen voelen.

Totdat we er last van krijgen. Bijvoorbeeld door niet meer te kunnen genieten van de dingen waar we eerder wel van genoten. Of dat je bemerkt dat het voelen van gevoelens oppervlakkig wordt. En je jezelf afvraagt wat er mis met je is.

Beschermingsmechanisme

Onbewust kun je jezelf beschermen tegen pijnen of angsten om uitgelachen te worden, tot last te zijn, afwijzing of nog dieper gekwetst te worden als dat je je al voelt.

Pijn afschermenOm dit alles niet te voelen gaan we ons hart afschermen en zetten we een masker. Herken je jezelf hier een beetje in.

Ik snap je heel goed! Ik ben jou geweest! Daarom heb ik het pad van Eigenliefde ontwikkeld.

Pad van Eigenliefde

Dit is een zevenweekse online cursus waarin ik je meeneem naar diepere lagen in jezelf waar jij gaat voelen dat alles wat er in jou leeft er mag zijn. Tijdens deze cursus ga je angsten opruimen en jezelf bevrijden van oude overtuigingen die je steeds maar vertellen dat je niet goed genoeg bent of anders moet zijn als dat je nu bent of doet.

Jij gaat jezelf helen van pijnen waardoor je bevrijding voelt in al je cellen en jij met alle ‘negatieve’ gevoelens kan en durft om te gaan zonder jezelf te verliezen.

Leer om te groeien en te zijn wie je wilt zijn

Lief mooi mens. Gun jezelf het pad van Eigenliefde. Ook jouw pijn mag er zijn. Je hoeft alleen maar te leren HOE je ermee om kunt gaan zodat je je veilig voelt in alle omstandigheden waarin jij wilt delen.

Ik loop graag een stukje met je mee op dit mooie innerlijke pad; www.padvaneigenliefde.nl

pijn en bevrijding12 april start de nieuwe ronde. Wil jij voor de zomer van 2021 (nog) dichter bij jezelf zijn gekomen? Reserveer dan nu je plek! Nu nog met vroege instap korting.
Tot snel!

Liefs, Brigitte

 

 

Over de schrijver
Je bent precies goed! Dat is mijn missie! Jou te laten voelen dat je precies goed bent op dit moment. Ook al vindt je nog dat er zoveel mag veranderen in jezelf of heb je dromen over wie je wilt zijn. Misschien weet je het wel en kan je jezelf positief denken maar VOEL je het niet. Of misschien ben je nog niet zover en heb je regelmatig alleen maar negatieve gedachten over jezelf. Ik snap je! Ik ben jou geweest. Ik ben niet alleen expert maar ook ervaringsdeskundige. Hi, leuk om kennis met je te maken. ik ben Brigitte Rijmers, holistisch therapeut en EFT specialist. (Emotional Freedom Technique). Wie ben jij? Wil je meer van me weten of in contact met me komen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.coachingheftineigenhanden.nl of www.padvaneigenliefde.nl
Reactie plaatsen